Debata społeczna o geografii
Widzę, że będę musiał tę epopeję poczytać, wstyd się przyznać, ale na razie nie miałem na to czasu - zbytnio zaabsorbowało mnie tworzenie tego co trzeba zrobić w sprawie map i wojska, a co chwila wychodzi coś innego (np. AIP Bialenia i podział przestrzeni powietrznej)

W każdym razie dalej proszę o Wasze pomysły, dotyczące geografii RB... Ponieważ i tak dotychczasowe arkusze ulegają pewnym zmianom, ze względu na tworzenie nowych (to musi współgrać czyli drogi, linie kolejowe itd.) proszę też o ewentualne poprawki do dotychczasowych.

Zmieniłem tez nieco kolorystykę - dotychczasowa ciemna zieleń oznaczająca teren "wilgotny" zmieniła się na nieco jaśniejszą i bardziej "soczystą". Natomiast ciemna zieleń pójdzie na lasy czyli proszę o propozycje np. puszcz na terenie Bialenii wraz z nazewnictwem.

Mam też pomysł aby na północnym cyplu (tam gdzie leży Numbres) zrobić na jego końcu jakiś teren ze skalistymi wzgórzami i zaznaczyć te jaskinie (o których wspominano) czyli też może jakieś pomysły na ich nazwy?

Przyda się jeszcze kilka różnych szczytów górskich w Górach Orlich, bo na mapie ogólnej wystarczy najwyższy, ale na szczegółowej warto zaznaczyć jeszcze parę nieco mniejszych.

Dodatkowo jakieś charakterystyczne obiekty? Stare zamki, ruiny itp. Są pomysły? Ponoć tworzy się jakaś TV - to warto zaznaczyć maszty nadawcze? Może też gdzieś jest jakaś kopalnia itd. Rzucać pomysłami, nawet sprzecznymi coś się wybierze.

Czekam na propozycję - im będzie ich więcej tym szybciej komplet map powstanie i będziemy mogli przejść do innych kwestii, bo mapy tworzy się obecnie już stosunkowo szybko (są w PSD w warstwach), a czynnikiem najbardziej hamującym jest wymyślanie co i gdzie...
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata społeczna o geografii - przez AndrzejSwarzewski - 15.01.2014, 22:13:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości