Debata społeczna o geografii
Cytat:No to świetnie. Ja nigdy czegoś takiego nie robiłem, więc nie wiem czy najpierw lepiej ogólna, czy szczegółowa. Wink Niemniej, liczę, że dalsza praca będzie tak efektywna jak obecna. Smile SmileSmile
Wygodniej jest zrobić ogólną i wycinać kwadraty... tylko, że na początku nie przewidywałem, że to się tam rozwinie i że będzie potrzebna mapa 5000 x 5000 pxs. Była planowana mała i kilka powiększonych najważniejszych kwadratów... a przekształciło się to... no wiadomo w co. :lol: :lol::lol:

Na szczęście ukończone było tylko 15 kwadratów, a więc po przerzuceniu tego będę już działał z nowymi kwestiami na dużej mapie. Samo wycięcie już kwadratów i umieszczenie na osobnych arkuszach nie będzie problemem i pójdzie bardzo szybko.

Będzie tylko jeden mankament, że ta "supermapa" będzie sporo "ważyła" (wiele obiektów na jednej mapie) - tu już będziesz musiał pokombinować gdzie to potem wrzucić. Ale będzie to dość szczegółowa mapa... z systemem drogowym, kolejowym, sporą ilością opisów itd. Natomiast warstwy (dla pliku PSD) będą dla całości obiektów/terenu dla całej mapy czyli dla map specjalistycznych będzie można niektóre warstwy wygaszać i pracować na jednolitym podkładzie np. tylko z miejscowościami itd. Kolejne warstwy tej samej mapy będą mogły przestawiać np. tylko podział przestrzeni powietrznej i lotniska. ITD.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata społeczna o geografii - przez AndrzejSwarzewski - 15.01.2014, 22:13:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości