19.01.2014, 12:43:20
Cytat:No to świetnie. Ja nigdy czegoś takiego nie robiłem, więc nie wiem czy najpierw lepiej ogólna, czy szczegółowa.Wygodniej jest zrobić ogólną i wycinać kwadraty... tylko, że na początku nie przewidywałem, że to się tam rozwinie i że będzie potrzebna mapa 5000 x 5000 pxs. Była planowana mała i kilka powiększonych najważniejszych kwadratów... a przekształciło się to... no wiadomo w co. :lol: :lol::lol:Niemniej, liczę, że dalsza praca będzie tak efektywna jak obecna.
![]()
![]()
Na szczęście ukończone było tylko 15 kwadratów, a więc po przerzuceniu tego będę już działał z nowymi kwestiami na dużej mapie. Samo wycięcie już kwadratów i umieszczenie na osobnych arkuszach nie będzie problemem i pójdzie bardzo szybko.
Będzie tylko jeden mankament, że ta "supermapa" będzie sporo "ważyła" (wiele obiektów na jednej mapie) - tu już będziesz musiał pokombinować gdzie to potem wrzucić. Ale będzie to dość szczegółowa mapa... z systemem drogowym, kolejowym, sporą ilością opisów itd. Natomiast warstwy (dla pliku PSD) będą dla całości obiektów/terenu dla całej mapy czyli dla map specjalistycznych będzie można niektóre warstwy wygaszać i pracować na jednolitym podkładzie np. tylko z miejscowościami itd. Kolejne warstwy tej samej mapy będą mogły przestawiać np. tylko podział przestrzeni powietrznej i lotniska. ITD.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Niemniej, liczę, że dalsza praca będzie tak efektywna jak obecna.