13.11.2014, 23:47:44
Nie do końca orientuję się w realiach bialeńskiej polityki sprzed kilku miesięcy (tegoż feralnego okresu
) dlatego proszę mi wybaczyć jeśli coś źle zrozumiałem. Lord Kamiński obawia się, że idea "detronizacji" (choćby nawet uzasadniona) zawsze spowodowałaby zamieszanie w kraju. Według mnie możliwość owego "obalenia z tronu" jest wyłącznie ostatecznością, stosowaną tylko i wyłącznie w naprawdę ciężkich przypadkach. Winna być poprzedzona dyskusjami, zarówno wewnątrz arystokratów, jak i na zewnątrz tejże "elity" - konsultacje z monarchą tudzież z ludem. Jeśli mimo debaty i licznych rozmów monarcha nadal trwałby przy swojej "destrukcyjnej dla kraju polityce" w ostateczności mógłby zostać obalony.
Pałowanie z rana - jak śmietana
.
) dlatego proszę mi wybaczyć jeśli coś źle zrozumiałem. Lord Kamiński obawia się, że idea "detronizacji" (choćby nawet uzasadniona) zawsze spowodowałaby zamieszanie w kraju. Według mnie możliwość owego "obalenia z tronu" jest wyłącznie ostatecznością, stosowaną tylko i wyłącznie w naprawdę ciężkich przypadkach. Winna być poprzedzona dyskusjami, zarówno wewnątrz arystokratów, jak i na zewnątrz tejże "elity" - konsultacje z monarchą tudzież z ludem. Jeśli mimo debaty i licznych rozmów monarcha nadal trwałby przy swojej "destrukcyjnej dla kraju polityce" w ostateczności mógłby zostać obalony.Cytat:
Pałowanie z rana - jak śmietana
.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep

![[Obrazek: 951268.3.jpg]](http://gfx.mmka.pl/newsph/396120/951268.3.jpg)