Nadszedł czas agrarnej dominacji
To co w PIS - ie mi się nie podoba to podejście do kwestii "smoleńskiej". Ale sądzę, że mówienie że był tam zamach ustąpi bardziej prawdopodobnemu wytropieniu sprawców w sensie organizacji samego lotu. To, że śledztwo było prowadzone po macoszemu i różnych szczegółach chyba raczej każdy wie. Jednak jeśli chodzi o Platformę to jeśli Ty Krzysiu odnosisz do PIS -u argumenty, że chcą jakiś katoland tworzyć to Po z drugiej strony wprowadza gendery i temu podobne kwestie i to czasem przez tylne furtki. Nie czyni tego wprost, bo wie że ludzie tego nie chcą. Chce zaś to zrobić - i robi tak, aby za kilka lat mieć argument i powiedzieć, że gender jest faktem dokonanym. Z mojej osobistej strony na to zgody nie ma. Ja na PIS nie głosuję ze względu na personalia, ale na właśnie podejście do państwa. I na prawdę patrzę z politowaniem na te akcje ulotkowe PSL - u, że jak dojdzie PIS do władzy to zaraz III wojna będzie faktem. To czyściutki populizm. Nie boję się IV RP, a nawet więcej jestem jej zwolennikiem. Każdy kto chce transparentności nie powinien się jej bać.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości