Debata społeczna o geografii
Trzy pytania do obeznanych w wirtualnym świecie:

1. Czy są jakieś dane dotyczące lądu znajdującego się na południowy wschód od Bialenii? Na mapie której link otrzymałem jest tam opis "Nowa Sclavinia" i obpp - co wg legendy oznacza obszar nieprzydzielony, ale Bialenia też ma "starą nazwę" i taki sam skrót "obpp". Mapa jak słyszałem jest nieaktualna... czyli może są jakieś informacje na temat tego co tam jest i jak to ewentualnie nazwać na naszej mapie.

2. Padły tutaj nazwy wysp - Ahara i Fjara, ale która jest która?

3. Czy są jakieś dane dotyczące siatki na tej mapie Mikroświata? Bo chciałbym do tego odnieść naszą mapę, a podział jest na kwadraty nienumerowane, jest tylko zaznaczony równik i południk zero. Skoro tak to jest to jakaś siatka geograficzna (nasza państwowa jest topograficzna - czyli ustalona niezależnie i dotycząca tylko map wytwarzanych przez dany kraj), to jaki to ma podział? Dużych kwadratów jest 21 na szerokość czyli raczej nie ma podziału na 360 stopni. Czyli to też jakaś siatka topograficzna - ale jak ją odczytywać?

Jedyne co mogę wyliczyć to odległość od równika i południka zero - biorąc pod uwagę przypuszczalną skalę czy 1 piksel to 4,5km (wyliczoną z odległości w pseudo IIRP)?
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata społeczna o geografii - przez AndrzejSwarzewski - 15.01.2014, 22:13:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości