Nadszedł czas agrarnej dominacji
(24.11.2014, 23:54:12)Adam Aleksander von Vincis-Dostojewski link napisał(a): A zatem zgodna z szeroko pojętą naturą jest możliwość zmiany płci? Powiedzmy, że urodziłem się mężczyzną a czuję się kobietą, czy to jest naturalna kolej rzeczy?
Transseksualizm jest swoistym błędem genetycznym i ogromną tragedią dla osób, które to dotyka. Znałem kiedyś taką osobę (pisze znałem - choć mam nadzieję, że jeszcze żyje i ma się dobrze - po prostu zerwała wszelkie kontakty na pewnym etapie życia i wyprowadziła się jak najdalej od miejsca gdzie ją znano), od dziecka - moja rówieśniczka, córka znajomych moich rodziców. Tyle, że było to w czasach (lata 70-te. potem jeszcze 80-te), gdy takich ludzi wyśmiewano, jako dziwadła (w dzieciństwie) i "zboki" (gdy trochę podrośli) - nikt (systemowo) nie usiłował ich zrozumieć i pomóc, a ci ludzie naprawdę swoją tragedię przeżywali w samotności, czasem tylko rozumieli to bliscy znajomi, rodzina (ale i to niewielu). Przez ponad 20-lat mogłem widzieć jak cierpi taka osoba... Dopiero teraz ludziska mają większą wiedzę (oczywiście nie wszyscy - "elektorat PiS" i im podobni... nie bardzo), rozumieją o co w tym chodzi, a i rozwój nauki pozwala tym ludziom (choć trochę) pomóc. Niektórzy tego do wiadomości nie przyjmują - ale głupoty niestety zoperować się nie da....

Zmiana płci jest niezgodna z naturą? Tak owszem - podobnie jak operowanie wielu innych wad wrodzonych (kompletnie nie związanych z seksualnością, płcią itd.), bo przecież naturalnie to ludzie z wadami powinni umierać lub żyć "niosąc z bólem swój krzyż". A jednak rozwój nauki i medycyny pozwala działać niezgodnie z naturą, ale ratując życie, naprawiając wady organizmu, lecząc czasem wrodzone choroby czy choćby ulżyć w cierpieniu.

Zmiana płci to coś co daje tym ludziom namiastkę normalności (namiastkę, bo to w pewnej części jest swoista protetyka), jak rozumiem nie warto... tak jak nie warto operować innych wad wrodzonych, przecież tak "chciała natura" czy może (dla niektórych) jacyś sadystyczni bogowie (czy inne nadprzyrodzone moce -  nie znam się...) - to niech cierpią. Ci ludzie nie starają się o te operacje i nie poddają się im dla zabawy czy kaprysu - to jest naprawa tego co schrzaniła ta natura.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości