Nadszedł czas agrarnej dominacji
Nie czuję się na tyle kompetentny by rozstrzygać takie zawiłe spory moralne jak ten przedstawiony przez Ciebię. Mimo to, choć tobie może to wydawać się śmieszne, że Bóg ma swój plan na życie każdego człowieka. Tacy ludzie na pewno zasługują na empatię, ale przede wszystkim na modlitwę.

W tym całym gender nie podoba mi się to, że jest on(o) mocno propagowane i silnie oddziałuje. Przez co ulec mu mogą zupełnie normalni ludzi, którzy nagle uświadomią sobie, że są innej płci.

Proszę mnie pomylić jeśli się myle, ale ów gender/queer zakłada, że pod wpływem czynników zewnetrznych jednostka może podjąć decyzję o zmianie płci, czyż nie? Podam przykład z "Rozmów w toku" ;D, facet w dzieciństwie mógł ubierać sie w sukienki i spodnie, oglądał różne bajki. Później jak dorósł zaczął się malować i ubierać jak kobieta, ale nie chciał zmieniać płci - zmienił tylko imię na Bambino (?).

@Kristian
Biblia przedstawia obraz stworzenia człowieka. Mężczyzny w ciele mężczyzny o cechach męskich i kobiety w ciele kobiety o cechach kobiety. Wzajemnie się uzupełniają. Jak dla mnie sprawa jest prosta i nie wymaga zagłębienia.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości