Nadszedł czas agrarnej dominacji
(25.11.2014, 20:04:05)PrezerwatywTradycja link napisał(a): Jeszcze odnosząc się do tego co napisał tow. Krzysztof - osobiście nie do końca widzę sens w powszechnym w środowisku LGBTQ podkreślaniu genetycznego uwarunkowania homoseksualizmu (w kwestii tras to kwestia rozróżnienia transgenderyzmu i transseksualizmu). Nie mówię, że takiego uwarunkowania nie ma, chodzi mi raczej o to, że w mojej opinii podkreślanie tego jest jakąś próbą uzyskania akceptacji (czy to innych, czy samych siebie).
Podkreślenie genetycznego uwarunkowania było całkowicie zamierzone - bo chyba jak zauważyłeś mój post był odpowiedzią na sugestie (zapewne wzięte "spod ambony" - bo na pewno nie z jakichkolwiek wartościowych źródeł, co widać po całkowitym myleniu pojęć i sugerowaniu w zasadzie nonsensów, nie wspominając o odwoływaniu się  w tym do jakiś mocy nadprzyrodzonych), o jakimś "widzimisię" w wyborze płci itd. Zresztą takiemu uwarunkowaniu nie zaprzeczasz, bo się po prostu nie da - to stwierdzone, medycznie opisane itd.

Chociaż osobiście zgadzam się z pozostałą częścią Twojej wypowiedzi, która tak naprawdę (jak się domyślam) sprowadza się do tego, że nikomu nic do tego, jaką kto ma orientację itd. Choć stwierdzono, że nie da się zmienić orientacji za pomocą czynników kulturowych (co najwyżej to ukrywać) to gdyby nawet (teoretycznie) komuś się "zachciało zmienić" to nikomu nic do tego, bo zasadniczo nikomu tym nie szkodzi. Ale to teoria - to jest zdeterminowane i ludzie tym dotknięci zmienić tego nie mogą, choć pewnie wielu by chciało - bo normalnym jest łatwiej w życiu.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości