23.01.2014, 22:45:36
Cytat:Mam tylko jedno pytanie, czy właściwe jest użycie nazwy Czarnolas- używanej już w Sarmacji?A skąd niby miałbym wiedzieć jakie miasta są w innych wirtualnych państwach? Jestem świeży w tej zabawie... Zbieżność jest zupełnie przypadkowa, zresztą pierwotnie to miasto nazywało się "Czarny Las" (tak jak i las nieopodal), potem (przy finalnych poprawkach na mapie) zmieniłem na "Czarnolas"'.
Z formalnego punktu widzenia nic nie stoi na przeszkodzie by nazwy miast się powtarzały, w końcu w realnym świecie jest Paryż we Francji i Paryż w stanie Texas, jest Wenecja we Włoszech i Wenecja pod Bydgoszczą itd.
Jednak jeżeli miałoby to stanowić jakikolwiek niepotrzebny problem, to można w zasadzie upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i zmienić ta nazwę na "Klume", o którą ubiega się Lehrabia (a którą przeoczyłem) i załatwić oba problemy na mapie przy jednej czynności... może tak być?
Czy są inne sugestie zmian na mapie? Bo warto zakończyć kwestię mapy podstawowej, aby można było już na jej podstawie działać np. w kierunku mapy przestrzeni powietrznej itd.
PS. Przy okazji czy mógłbyś zmienić nazwę działu "Lotnictwo" na "Siły Powietrzne"? - a ja wydam zaraz rozporządzenie MON o zmianie nazwy tego rodzaju sił zbrojnych. Po prostu w zapisach skrótowych Wojska Lotnicze, wyglądają tak samo jak Wojska Lądowe. Dlatego już na mapie zmieniłem oznaczenia na SP = Siły Powietrzne.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.