Ludzkość
(01.12.2014, 18:25:05)Hugon Hewret von Vincis link napisał(a): Od stycznia trzeba będzie mieć skierowanie od rodzinnego nawet do dermatologa.
[...] polskich urzędników.
Ten system jest porąbany - ale kombinuje dobrze. Cześć ludzi nie ma czasu na korzystanie z niego przy byle drobiazgach... no to machnie ręką i pójdzie prywatnie (bo szybciej, lepiej i bardziej komfortowo), ale ich kasa przymusowo do tego durnego systemu przecież wpływa i to całkiem niemała.

Prawdę powiedziawszy jakoś chorowity nie jestem, ale jak mi się czasem zdarza konieczność wizyty u lekarza to wolę te 100-150zł zapłacić niż się biegać od jednego konowała do drugiego po skierowania i jeszcze pół dnia w kolejkach spędzić. Jak sobie 3 lata temu złamałem kość w stopie to też wolałem zapłacić za dwie wizyty + zdjęcie + gipsowanie niż polegać na tym durnym systemie, na który niestety co miesiąc muszę kilkaset złotych przymusowo oddać i guzik z tego w sumie mam. Gdyby było jak w niektórych cywilizowanych krajach to by sobie zamiast tego przymusowego haraczu człowiek wykupił X lat temu porządną polisę i miał spokój - przynajmniej bym wiedział na co płacę i co z tego mam.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Ludzkość - przez Kristian Arped - 02.11.2014, 22:59:01

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości