Pakt wojskowy Hasselandzko-Bialeński
Bez przesady - nie ma powodu ograniczać tego do PW - obywatele mają prawo do wiedzy ogólnej na temat obronności państwa...

A w odniesieniu do samej ewentualnej współpracy... to czekam na to co ma do zaoferowania armia KH.

Bo jak na razie mogę wyczytać dość zabawną organizację... 3 pułki 4500 ludzi i mają 9 batalionów zmechanizowanych po 500 żołnierzy. Pal pies, że te pułki i bataliony mikre są - ale te pułki i bataliony nie mają żadnej logistyki? Amunicji tyle co w ładownicach, żarcia tyle co w plecakach, a paliwa tyle co w zbiornikach? Horror - po 2 dniach ta armia wysiada... zdycha z głodu, strzela z szyszek i zasuwa "per pedes".

No to teraz do meritum... możemy się wziąć za Waszą armię i zrobić z tym porządek (aby nabrało to takiego sensu, który umożliwia współdziałanie) - tylko co będzie miała z tego Bialenia? Osobiście mogę się w to pobawić, ale musi być jeden zasadniczy warunek - ktoś będzie chciał prowadzić dyskusje  tematyce wojskowej - bo gadanie samemu ze sobą stało się nudne.

Edycja>>>

Przepraszam za sceptycyzm, ale moje dotychczasowe doświadczenia pokazują, że najpierw są chęci do paktów wojskowych, do organizowania jednostek - a gdy się dam w to wciągnąć to kończy się na tym, że zasadniczo musiałbym dyskutować sam ze sobą. Ponieważ schizofrenikiem nie jestem... to "średnio" mnie to bawi. Dlatego - aktualnie zanim ponownie dam w coś takiego wciągnąć to muszę mieć choćby zapewnienie, że nie będę skazany na własne monologi.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości