04.12.2014, 16:46:04
Oczywiście jako naczelny dowódca KAH będę dyskutował na ten temat, a na temat logistyki wojsk lądowych sam wiem tle co pan poza kilkoma pojedynczymi rzeczami:
-Liczebność to około 12,5tyś żołnierzy ciągle rośnie.
-Posiadamy 3 pułki zmechanizowane (każdy dzieli się na 3 bataliony), 1 pułk artyleryjski i przeciwlotniczy (dzielący się na 1 batalion artyleryjski i 1 przeciwlotniczy.), 1 pułk pancerny (dzielący się na 5 batalionów pancernych), 2 pułki piechoty (dzielące się na 3 bataliony), 1 pułk komandosów(dzielący się na 3 bataliony, aktualnie formujemy 2 pułk), 1 pułk saperów (dzielący się na 3 bataliony), 1 pułk chemiczny (dzielący się na 3 bataliony) oraz 1 batalion logistyczny.
Póki co na razie wojsko się rozwija, póki co utworzyłem Wojskową Komendę Uzupełnień.
Na żołnierza tygodniowo przypada:
-około 30 magazynków do broni głównej
-około 10 magazynków do broni bocznej
-7 konserw dużych
-3,5kg sucharów
-ponad 14 litrów wody
-jedna apteczka duża i 4 małe
Co do sprzętu ropy zużywamy rocznie około 500l paliwa tygodniowo na jeden pojazd, staram się kupić lepszy sprzęt który mniej pali co pozwoli nam na zaoszczędzeniu ropy.
Ogólnie Hasseland może walczyć 1rok bez przerwy.
-Liczebność to około 12,5tyś żołnierzy ciągle rośnie.
-Posiadamy 3 pułki zmechanizowane (każdy dzieli się na 3 bataliony), 1 pułk artyleryjski i przeciwlotniczy (dzielący się na 1 batalion artyleryjski i 1 przeciwlotniczy.), 1 pułk pancerny (dzielący się na 5 batalionów pancernych), 2 pułki piechoty (dzielące się na 3 bataliony), 1 pułk komandosów(dzielący się na 3 bataliony, aktualnie formujemy 2 pułk), 1 pułk saperów (dzielący się na 3 bataliony), 1 pułk chemiczny (dzielący się na 3 bataliony) oraz 1 batalion logistyczny.
Póki co na razie wojsko się rozwija, póki co utworzyłem Wojskową Komendę Uzupełnień.
Na żołnierza tygodniowo przypada:
-około 30 magazynków do broni głównej
-około 10 magazynków do broni bocznej
-7 konserw dużych
-3,5kg sucharów
-ponad 14 litrów wody
-jedna apteczka duża i 4 małe
Co do sprzętu ropy zużywamy rocznie około 500l paliwa tygodniowo na jeden pojazd, staram się kupić lepszy sprzęt który mniej pali co pozwoli nam na zaoszczędzeniu ropy.
Ogólnie Hasseland może walczyć 1rok bez przerwy.
Пётр Иванович Петров
Pułkownik Carskich Sił Zbrojnych
Pułkownik Carskich Sił Zbrojnych