05.12.2014, 19:20:37
(05.12.2014, 19:13:15)Jan Kaniewski link napisał(a): Solidny program, ale sprawy v - masońskie pana każą mi zachować sceptycyzm. Andrzej Swarzewski nie jest osobą nową nie byłby "nowym prezydentem", ale miał szansę na inne spojrzenie jako zwykły szeregowy obywatel. To pozwoli mu być jeszcze lepszym ewentualnym prezydentem z dobrymi skutkami dla Bialenii.
V-masońskie? Po pierwsze zrezygnowałem z kandydatury ze znanych tylko mi i p. Swarzewskiemu powodów. Po drugie - tak, masoneria jako pan-nordatyzm jest w moim sercu, ale czy skreślają mnie skłonności do tworzenia unii czy federacji na rzecz dobra Bialenii? Po trzecie już, z żadnymi zamachami na patriarchę nie miałem nic wspólnego. Najpoważniejszym celem Micronatti (poza Drederem) było zniszczenie Grutina. W innych przypadkach - nie udzielałem się, a reszta gadała o kucykach pony. Rotryjska propaganda twierdzi jakobym planował zamach na Leona II, czy też Piusa IV.
PS Ja od pierwszej kadencji jestem szarym i zwykłym obywatelem. Ministerstwo przyprawia tylko o skłonności samobójcze i nerwicę.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej