06.12.2014, 00:00:55
(05.12.2014, 22:55:58)Iwan Iwanowicz link napisał(a): Po pierwsze, czemu wszelkie rozmowy dotyczące armii KH prowadzone są bez mojej wiadomości?Pytanie chyba nie do mnie i chyba nie tutaj... Nie wiem kto u Was jest kim i w sumie niewiele mnie to obchodzi - kompetencje funkcyjnych w Waszej armii i państwie to jest Wasza wewnętrzna sprawa. Rozmawiam z kimś - kto się do mnie zwrócił i zwracam uwagę na kwestie, które jak spojrzałem (po tym jak się do mnie zwrócono) są delikatnie mówiąc całkowitym absurdem.
Dyskusja jest w tym momencie kompletnie teoretyczna - nie skutkuje niczym w praktyce. O tym czy będzie czymkolwiek skutkowała decydujecie tylko i wyłącznie Wy, na razie to my sobie z Fryderykiem Heimem dyskutujemy o tym jak powinna, a w zasadzie do tego nie doszliśmy - na razie rozmowy toczą się wokół tego jak nie powinna wyglądać armia.
(05.12.2014, 22:55:58)Iwan Iwanowicz link napisał(a): ... jestem Zwierzchnikiem Sił Zbrojnych i żądam od dowódców aby mówili mi o jakichkolwiek próbach rozmów.A czy aby na pewno Forum RB jest właściwym miejscem do zwracania uwagi swoim Hasselandzkim dowódcom - co powinni, a czego nie mogą? Chyba pomyłka w adresie...
(05.12.2014, 22:55:58)Iwan Iwanowicz link napisał(a): Po drugie, to jest skąpy batalion logistyczny. Nie jest tego wiele, ale zawsze coś.W zasadzie to jest kompletnie nic - szczególnie przy braku w ogóle jakichkolwiek elementów logistycznych w innych miejscach. Jeden logistyk na 25 walczących... to już w czasach wojów Mieszka I było pewnie więcej taborów i taborowych.
Jeśli chcecie mogę Wam pomóc w doprowadzenia tego do porządku, a przy okazji w zdobyciu pewnej podstawowej wiedzy w tej materii - jeśli nie chcecie to narzucał się przecież nie będę. Nie jestem prowodyrem tej dyskusji... zapytano odpowiadam, pokazuję co jest nie tak itd. Chcecie skorzystać z pewnej formy "doradztwa" - OK ... nie chcecie - też OK, Wasza armia w końcu jest Waszym problemem.
Ot mogła z tego wyniknąć ciekawa dyskusja... a zasadzie kilka, bo miałem zamiar to prowadzić w kilku tematach (w stworzonym dziale - aby bajzlu nie było) zasadniczo z korzyścią dla aktywności na obu forach i ewentualnie zaowocować jakimiś ciekawymi działaniami w przyszłości. Nie chcecie - nie ma sprawy... więcej w tym temacie głosu zabierać nie będę, choć zamierzałem właśnie nad pewnymi poradami i omówieniem pewnych problemów posiedzieć - nawet dział utworzyłem na to.
Jak to mówią - nie mój cyrk i mnie moje małpy.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.