06.12.2014, 12:34:17
Spokojnie Andrzej nie zamierzam się starać o stołek ekspercki. 

Pytania:
Czy prezydent Andrzej Swarzewski byłby w stanie powiększyć Bialenię o więcej pikseli?
Czy prezydent Andrzej Swarzewski będzie walczył o zwiększenie liczby kar za które będzie pałowanie?
Dlaczego pana program jest lepszy od programu Hugona?
Co zrobisz jak Hugon przegra i odłączy forum?
Byłbyś moim gościem w radiu jakbyś był prezydentem?
Kogo uważasz za najważniejszego sojusznika Bialenii?

(06.12.2014, 11:34:47)AndrzejSwarzewski link napisał(a): 1) Jaką masz wizję działania Twojego rządu?Generalnie chciałbym zaktywizować obywateli by sami tworzyli inicjatywy bez rządu lub tylko z jego wsparciem. Konkretne sprawy mam zamiar zostawić ekspertom. Powołam coś na wzór twojej rady państwa ale z lepszą nazwą po ta jest nudna. Zmniejszę rolę urzędu prezydenta jak już mówiłem. Dla mnie model silnego przywódczy w mikronacjach się nie sprawdza, chce by głowa państwa była pośrednikiem między ekspertami a ludem oraz kolesiem co jak głupi rozdaje ordery, folwarki itp.
Cytat:2) Czy byłbyś aktywny przez całą kadencję?Jakbym został wybrany to miałbym przymus bycia aktywnym całą kadencję ale oczywiście czasem jakieś 2 dniowe wpadki jak poprzednim prezydentom mogą się zdarzyć w takich ewentualnościach mam wice. ^^
Cytat:3) Czy masz w planach przeprowadzenie jakichś większych reform?Na pewno jak już mówiłem moja kadencja zmniejszy rolę prezydenta. Po za tym na pewno wykorzystam dla dobra Bialenii pomysły moich kontrkandydatów na prezydenta jak 2 izby parlamentu czy twój najważniejszy postulat "ask prezydencki".

Cytat:4) Jaką postać przyjmie Twój rząd? (Rada Ministrów, czy organ kolegialny)Będą to eksperci w czymś jak twoja rada państwa ale zmienię nazwę bo ta jest twoja.
Pytania:
Czy prezydent Andrzej Swarzewski byłby w stanie powiększyć Bialenię o więcej pikseli?
Czy prezydent Andrzej Swarzewski będzie walczył o zwiększenie liczby kar za które będzie pałowanie?
Dlaczego pana program jest lepszy od programu Hugona?
Co zrobisz jak Hugon przegra i odłączy forum?
Byłbyś moim gościem w radiu jakbyś był prezydentem?
Kogo uważasz za najważniejszego sojusznika Bialenii?
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej