06.12.2014, 12:49:28
Cytat:Dla mnie model silnego przywódczy w mikronacjach się nie sprawdzaPodaj przykład mikronacji w której model słabego przywódcy się sprawdził.

Cytat:Jakbym został wybrany to miałbym przymus bycia aktywnym całą kadencjęTak tylko pytam, bo jako premier nie czułeś takiego przymusu.
)Cytat:Czy prezydent Andrzej Swarzewski byłby w stanie powiększyć Bialenię o więcej pikseli?Każdy byłby w stanie, aczkolwiek na chwilę obecną nie widzę takiej potrzeby. Anatolia to wciąż ogromny, niezagospodarowany teren. Jednakże po zajęciu się Anatolią, jak najbardziej będzie można postarać się o jakąś kolonię, tym razem w innym klimacie, np. afrykańskim. Kiedyś już nawet o tym mówiłem, ale nie pamiętam w jakim wątku.
Niemniej, nie sądzę, aby miało to miejsce w ciągu najbliższej kadencji.
Cytat:Czy prezydent Andrzej Swarzewski będzie walczył o zwiększenie liczby kar za które będzie pałowanie?Nie.

Cytat:Dlaczego pana program jest lepszy od programu Hugona?Sam program Hugona nie jest zły. Nie zgadzam się z nim w kwestii zwiększenia kompetencji parlamentu, które i tak są duże.
Uważam natomiast, że ja byłbym w stanie realizować więcej inicjatyw i skupić się przede wszystkim na Bialenii. Mój kontrkandydat jest aktywnym uczestnikiem życia wielu mikronacji, czego nie można mieć mu za złe. Ma wielkie zasługi dla Bialenii, bowiem bez niego nie bylibyśmy krajem takim, jakim jesteśmy. Sądzę jednak, że w społeczeństwie każdy ma określone zadania i póki co, to właśnie moim zadaniem jest koordynowanie prac rządu i aktywizowanie społeczeństwa.

Cytat:Co zrobisz jak Hugon przegra i odłączy forum?Jak rozumiem, pytanie żartobliwe... :

Cytat:Byłbyś moim gościem w radiu jakbyś był prezydentem?Może, może.

Cytat:Kogo uważasz za najważniejszego sojusznika Bialenii?Najbardziej wpływowym sojusznikiem jest zdecydowanie Królestwo Dreamlandu, jednakże istotnymi dla nas krajami są też Królestwo Hasselandu, Carstwo Brodryjskie, La Palma.
Ja na chwilę obecną nie mam więcej pytań.
N.N