14.12.2014, 21:52:33
(14.12.2014, 21:46:21)Kristian Iversen link napisał(a): Powodzenia z robieniem ankiet, kochani.Technicznie można zrobić to tak, że w "Lokalu wyborczym" stworzy się dodatkowy poddział do którego dostęp miałaby tylko grupa "Aktywni obywatele". I tam odbywałyby się takie same glosowania, jak w normalnym lokalu. I, żeby ogłosić oficjalne wyniki trzeba by było po prostu dodać wyniki głosowań w tych dwóch lokalach.
Cytat:Przyznam się, że jestem za promowaniem aktywnych obywateli, jestem za tym aby mieli oni większy wpływ na kształt państwa - ale w sumie nie wiem jak takie kryteria najsensowniej opracować. Powinna się liczyć raczej wartość dla Rb tego co się pisze, a nie ilość spamu. Nie wiem... już chyba ten "monarchistyczny" podział byłby lepszy - bo jednak nadania folwarków, które na to wpływają są choć trochę zróżnicowane wg wkładu w rozwój RB.
Oczywiście spam jest pewnym zagrożeniem, aczkolwiek nie zakładajmy złej woli obywateli. A już lepiej, jak ktoś zmusi swojego "słupa" do napisania 100 postów (i to odpowiednio wcześniej, przed ogłoszeniem wyborów), niż jak ten słup głosuje bez napisania przez cały poprzedni miesiąc jakiegokolwiek posta.
A liczba głosów według folwarków, to nie jest dobry pomysł. W przyszłości niosłoby to zagrożenie, że nieaktywni "arystokraci" blokowaliby wszystkie nowe inicjatywy bez jakiegokolwiek zagłębienia się w nie. Niektóre kraje już to przerabiały i dobrze na tym nie wyszły.
N.N