Projekt zmiany Ordynacji
(14.12.2014, 21:52:33)AndrzejSwarzewski link napisał(a): A liczba głosów według folwarków, to nie jest dobry pomysł. W przyszłości niosłoby to zagrożenie, że nieaktywni "arystokraci" blokowaliby wszystkie nowe inicjatywy bez jakiegokolwiek zagłębienia się w nie.
Zauważ, że nie napisałem, że to jakieś świetne czy nawet dobre rozwiązanie tylko, że "już chyba [...] byłby lepszy" - to ogromna różnica.

No właśnie problem w tym, że i tak źle i tak niedobrze... Nie wiem - chyba najlepsze byłoby liczenie nie postów, a znaków w postach - tylko to kompletny absurd, nikomu by się tego nie chciało robić.

A może... wzorem idei PRL-owskiego "chlebowego" czyli przetransponować na wybory? Czyli dodatkowy głos otrzymaliby posiadacze wysokich (wysokich - nie wszystkich - tych, które faktycznie się otrzymuje za "całokształt") odznaczeń państwowych? Ot taka luźna myśl... ale jak dywagujemy to można rozpatrzyć wszystko.

Edycja>>>

(14.12.2014, 22:02:24)Maciej Kamiński link napisał(a): Złotego środka nie ma. Nawet przeliczanie ilości znaków w poście nie wypali, bo mamy coś takiego jak "pustosłowie".

Tutaj bez przesady raczej nikt tutaj nie pisze bezwartościowych postów na 10 tys. znaków... nie sądzę by ktoś chciał poświęcać aż tyle czasu na nabicie znaków"... ale jak napisałem to absurd, nikomu nie będzie się chciało tego zliczać.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Projekt zmiany Ordynacji - przez AndrzejSwarzewski - 14.12.2014, 21:03:31

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości