List do władz Anatolii
(16.12.2014, 00:15:32)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Można w sposób czytelny opisać go nawet słownie (bez grafiki) za pomocą oznaczeń kwadratów na mapie i tak to proponuję ująć w umowie dzierżawy, że obejmuje teren zgodnie z oznaczeniami kwadratów (małych czyli tych w układzie litera-liczba-liczba rzymska) - nie wymienię ich tutaj bo aktualnie jestem na malutkim ekraniku...

Proponuję w umowie ując ten obszar słownie jako:

Cytat:§1.
Wydzierżawiający oddaje Dzierżawcy do wyłącznego użytkowania teren obejmujący n/w kwadraty na oficjalnej Mapie Anatolii:
- J19-VI/VII/VIII/X/XI/XII/XIV,XV/XVI
- J20-V/VI/VII/X/X/XI/XIII/XIV/XV
- K19-II/III/IV/VI/VII/VIII/X/XI/XII/XIV/XV/XVI
- K20-I/II/III/VI/VIII/X/XIII
- L19-III/IV

[...]
§3.

Wydzierżawiający wyraża zgodę na wyjęcie spod jurysdykcji prawnej Republiki Bialeńskiej, za wyjątkiem:
- przestępstw określonych w Kodeksie Cywiolno-Karnym RB jako "Przestępstwa przeciwko Republice Bialeńskiej".

Jednocześnie Dzierżawca zobowiązuje się do opracowania praw obowiązujących na wydzierżawionym obszarze, które będą zgodne z powszechnie przyjętymi w RB normami sprawiedliwości społecznej oraz współpracować z Żandarmerią Protektoratu w sprawach mających wpływ na ogół obszaru Wojskowo-Kolonizatorskiego Protektoratu Wyspy Anatolii i nie udzielać schronienia osobom ściganym za popełnienie przestępstwa lub wykroczenia na obszarze Republiki Bialeńskiej.

Proszę też dopisać "paragraf" o treści:

Cytat:Funkcjonowanie sił o charakterze militarnym na wydzierżawionym terenie zostanie określone odrębnym aktem prawnym zawartym pomiędzy Carstwem Brodryjskim i Dowódcą Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej.

(16.12.2014, 20:03:17)Patryk Hyjek link napisał(a): Na mapie zastosowałem nazwy księstw wymienionych w prawie dworskm. Nie wiem co na to Jego Carska Mość, ale ja owe księstwa w tytułach poszczególnych członków rodziny carskiej potraktowałem jak określone terytoria z określonymi granicami.
Te kwestie to już wewnętrzna sprawa carstwa Brodryjskiego i nazewnictwo obszarów oraz miejscowości nie wchodzi w skład umowy... po uzgodnieniu co i jak ma się nazywać proszę to zbiorczo umieścić w odrębnym temacie w dziale Bialeńskiego Biura Kartograficznego - zostanie to naniesione na oficjalną mapę.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości