18.12.2014, 16:23:20
(18.12.2014, 11:13:27)Krzysztof Razorblade link napisał(a): [quote author=Ivan Kazakov link=topic=2173.msg23577#msg23577 date=1418888434]Wtrącę się, jako widz... wizualizacja jest taka jakie są możliwości, ale i tak jest to dużo lepsze niż poste kopiuj/wklej fotek z sieci. Jest stworzona, pokazuje własną koncepcję i niesie za sobą wkład pracy tworzącego - jest po prostu bardziej "mikronacyjna".
Wizualizacja nie powala z nóg, ale jest w porządku.
(18.12.2014, 09:40:34)Ivan Kazakov link napisał(a): P.S. Nie mamy dostępu do morzaEch tam... a jaki to problem? - to nie real. W nowej edycji mapy gdzie zmienię Jeleniewo na Vincisburg po prostu zrobię tam duże jezioro, albo jakiś zalew... miejsca na to jest kupa, bo na Półwyspie Południowym, akurat żadnych jezior nie było... ale praktyka tworzenia naszej mapy zna już takie przypadki i nikomu to nie przeszkadzało.
Napiszcie tylko jak ma się nazywać i jakie ma mieć położenie w stosunku do miasta i wpiszcie to tutaj - http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index...5.html#new
[/quote]
Wizualizacja po pierwsze, jest taka nie inna z kilku powodów. Po pierwsze - wygląda szpetnie, bo jest z dosyć dużej odległości - jak przybliżę - to będzie lepiej, a po drugie, ona tylko ukazuje stan pracy. Zrobiłem na razie chyba 3%-5% Vincisburga. Po trzecie - wybrałem grę z 2003, czy tam 2004 roku, bo możliwości jest mnóstwo (tysiące modów, a jeszcze więcej pojedyńczych budynków), jest okropnie łatwo modowalna, nie to co CitiesXL gdzie jest bardzo mało modów, zwłaszcza takich jakich chcę, a SimCity5 to hmm... to jak porównać Michaela von Lichtensteina do Grutina, z tym że SC5 to Grutin.
Co do morza, czy jeziora... prosiłbym tylko rzekę (bo w zamyśle to jest rzeka, ten most jest przez rzekę), a w trochę większej odległości od miasta (nie żeby miasto było nad jeziorem). Nazwa do ustalenia...
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej