Projekt ustawy o dotacjach
O Boziu... Chwilę mnie nie ma, a Wy już rozrabiacie. O ile złamanie Regulaminu Parlamentu (który jasno mówi, że debaty nie zaczyna się przed jej formalnym rozpoczęciem pod groźbą wyrzucenia z sali obrad) mogę wybaczyć z uwagi na to, że mnie nie było i faktycznie dosyć, że tak to ujmę, "łyso" byłoby siedzieć cicho i czekać jak na Godota, o tyle KOLEJNE już w Waszym wykonaniu odlatywanie od tematu tym razem skończy się sankcjami. I to ostrymi - oboje po 100 środków wymiany grzywny. Chłostę też bym przy okazji wykonał, ale nie wiem szczerze jak to w praktyce zrobić (pomyślę jeszcze nad tym). Jeśli musicie wymieniać takie "uprzejmości", to zapraszam do robienia tego na PW. Posty z OT wylecą stąd. Najchętniej wywaliłbym je do niebytu, ale pozostawię je (tym razem) na PZ jako przykład, jak NIE NALEŻY prowadzić dyskusji.

To tyle w kwestiach interwencyjnych, ogłaszam rozpoczęcie debaty, jak zawsze będzie trwała 3 doby od pojawienia się tematu w dziale i w razie czego ją przedłużymy.

Szczerze mówiąc zgadzam się... z oboma stronami. Przyznawanie dotacji powinno być prawnie uregulowane, ale moim zdaniem o każdorazowym przypadku rozdysponowania środków na to powinny decydować Plany Społeczne.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Projekt ustawy o dotacjach - przez AndrzejSwarzewski - 27.01.2014, 23:02:26

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości