Rozmowy dyplomatyczne ws. rozwiązania konfliktu CB- ZB.
A zatem pozwole sobie przedstawić nasze postulaty/postanowienia:
Zwiazek Brodryjski jest skłonny oddac Carstwu Brodryjskiemu na zawsze (na ten moment) wymienione tereny:
1. Republika Ostyjska ( Z pozdrowieniami dla Hyjka )
2. 50% terenu Republiki Czuwackiej
Dodatkowo zapewnia, ze w czasie prowadzenia rozmow z innymi mikronacjami nigdy w żaden sposób nie będzie oczernial Republiki Bialenskiej i Carstwa Brodryjskiego, zarówno na terenie ZB jak i innych państw. 
Nasze cele:
Glownym celem moim jako prezydenta i obywateli jest swobodna "wymiana/podróżowanie" dla obywateli RB/CB do ZB i na odwrot. Pragniemy, abyśmy swoja wiedza i umiejętnościami mogli wspierać rozwój naszych państw w dobrej atmosferze. W praktyce udostępniamy nasze forum dla wszystkich Carskich Brodryjczykow i Bialenczykow. Jeżeli zapragną dzialac w ZB, mogą pelnic nawet najwyższe funkcje państwowe, nie narazajac się na szykanowanie ze strony ZB ( i na odwrot ).
Aby to osiagnac, konieczne jest zdjecie z ZB statusu organizacji terrorystycznej" i uznanie naszej panstwowosci.
Gwarantujemy również, ze osoby takie jak Wladimir Chruszczenko/ Ewa Galkina lub podejrzane o kloning nigdy nie znajda miejsca w ZB.
Jeśli chodzi o polaczenie ZB-CB, na ten moment nie jest to możliwe. Obywatele wyrazaja zdecydowana dezaprobatę, i ja również nie mogę oddac naszej demokracji na rzecz carstwa. Proszę również pamietac, ze rdzennych Brodryjczykow ( i to po "obu stronach barykady") pozostalo niewielu. Nie wszyscy pamietaja czasy, gdy nasze narody zyly w braterstwie obok siebie, także ewentualne przyłączenie mogą uznac za atak na nasza samodzielność. Ja jednak wierze, ze gdy wspolpraca będzie przebiegac sprawnie kiedyś ponownie się zjednoczymy.
Dziekuje za możliwość wypowiedzenia i czekam na odpowiedz.

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości