Praca magisterska Tomasza Rabotowicza
Czy pracę Twoją mamy traktować całkowicie poważnie? Smile Z pewnością jest ciekawie napisana, ale czytając ją mam nieodparte wrażenie, iż stosujesz liczne uproszczenia. Nie wiem, czy jest to zabieg celowy (narracyjny?), czy też piszesz to na serio. Wink

Jeśli tak, to zadam kilka pytań, przykładowe już teraz, a pozostałe po uzyskaniu odpowiedzi. Wink

Cytat:Jednak stosunki obywatelskie swarzyzmu stały się zbyt ciasne dla wchłonięcia wytworzonego przez nie aktywność. W jaki sposób przezwycięża swarzyzm kryzysy? Z jednej strony przez przymusowe niszczenie wszelkich odłam różnic kulturalnych, z drugiej strony, przez zdobycie nowych obywateli i mikronacji.
Jakie ja różnice kulturowe niszczę? Popieram istnienie kuców, popierałem istnienie Jahołdy, postulowałem stworzenie metra, z radością widzę w Bialenii wszelkich Victów, Brodryjczyków, Sarmatów. Ja nie tylko nie niszczę różnic kulturalnych, ale je wspieram, ponieważ uważam, iż w bogactwie kultur jest siła mikronacji.
A zdobywanie nowych obywateli nie jest chyba czymś złym, wręcz bym powiedział, że koniecznym dla funkcjonowania państwa. W jakim sensie napisałeś o zdobywaniu mikronacji, to nie wiem, więc trudno mi się ustosunkować. 
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości