03.01.2015, 20:50:07
Ale wy naprawdę nie widzicie, że skoro nie ma faktycznych inwestycji, właśnie tego systemu wielopoziomowego (jak pisze Konstanty) to ilość bialenów na logikę powinna być mniejsza. Jeśli chodzi o transfer na konta np. z konta państwowego to tez nie jest rozwiązanie, bo oprócz tych 80 bodajże na przeżycie więcej bym nie dał bez biznesplanu. A może by tak właśnie powrócić do kwestii dewaluacji? Załóżmy jeśli do czasu 2 miesięcy nie uda się rozbudować dalej gospodarki to powinniśmy dokonywać rytualnej dewaluacji. Bo coś trzeba z tym zrobić, a zacząć od ustalenia metodologii wykonania tych badań. Na szybko przeliczyłem, że klasycznie dochód na mieszkańca w RB to 6621,6 bialenów łącznie jak to się robi z tymi którzy mają zero. W obiegu tez na szybko liczonym mamy 132432 bialenów. Każdy widzi, że jakby tego nie maskować nie pokrywa się to z czymkolwiek niż z głupotą. W "naszych warunkach" (słowa symbole) lepiej już byłoby aby każdy tego bialena oglądał ze wszech stron zanim go wyda, bo tych inicjatyw faktycznych jest mniej, niż nie wie na co wydać i w konsekwencji wszystko idzie na podatki. Naszym celem powinien być system który odzwierciedla nasz rozwój, w pewien sposób premiuje to, a nie rozbuchana cukierkowa kraina, która jest nie wiem czym.
Proponuję abyśmy tutaj powołali Komitet Społeczny, który zbada tą sprawę. Pod odpowiedzią na powyższe słowa dopiszcie tak lub nie.
Proponuję abyśmy tutaj powołali Komitet Społeczny, który zbada tą sprawę. Pod odpowiedzią na powyższe słowa dopiszcie tak lub nie.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
(-) Jan Kaniewski