03.01.2015, 22:31:44
Już chyba prędzej ludzie połapią się w kilkunastu ustawach niż zdaniach wielokrotnie złożonych.
Czemuś mi skrócił ekstremalnie rozbudowaną listę sukcesyjną (a szczególnie - dlaczego rząd jest z niej wyłączony)?
O pomyśle na proporcjonalny Parlament już się wypowiadałem, kiedy Hugon go proponował - i nie podoba mi się on.
Czemuś mi skrócił ekstremalnie rozbudowaną listę sukcesyjną (a szczególnie - dlaczego rząd jest z niej wyłączony)?

Cytat:w którym zasiadają parlamentarzyści w liczbie równej niepażystej liczbie najbliższej 1/3 ogółu obywateli,Tylko przekrocz próg, a Policja Cię dorwie...
O pomyśle na proporcjonalny Parlament już się wypowiadałem, kiedy Hugon go proponował - i nie podoba mi się on.
Cytat:regulujący uznawanie uczelni wyższych na terenie Republiki Bialeńskiej, [...] organizujący uroczystości państwowe, organizujący i wspierający inicjatywy kulturalne, sportowe, naukowe etc., kierujący życiem gospodarczym kraju, ustalający podatki i linię gospodarczą kraju,Konstytucyjne delegowanie do tego Prezydenta jest bez sensu.
Cytat:lub w uzupełnieniu o Marszałka Parlamentu Republiki Bialeńskiej oraz Prezydenta Republiki Bialeńskiej, jeżeli sprawa dotyczy oceniania na wniosek Prezydenta lub Posła zgodności ustaw z dotychczas obowiązującym prawem i konstytucją,Możesz mi wyjaśnić, skąd taki pomysł?
Cytat:Trybunał Najwyższy, składający się z trzech obywateli powoływanych przez Prezydenta Republiki Bialeńskiej, z zastrzeżeniem pierwszeństwa byłych Prezydentów według kolejności ustępowania z urzędu oraz osób najdłużej nieprzerwanie posiadających bialeńskie obywatelstwo,<Duma.>
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.