Praca magisterska Tomasza Rabotowicza
Nie ukrywam, że nie rozumiem, jaki jest sens tego, co napisałeś. I tu nie chodzi o zgłaszanie do sądu, bo wiem przecież, że nie chcesz mnie bezprawnie obalić, ani nie masz ku temu środków, które ma jedynie Hugon.
Aczkolwiek "walka z gorszymi Swarzystami", " po obelaniu tam starych systemów sami zaczną walkę z swarzyzmem" i "cele ich mogą być osiągnięte jedynie przez obalenie kulturą całego dotychczasowego ustroju politycznego". I jeśli jest to praca naukowa (a nie satyra, kabaret, czy coś w tym stylu), to są to słowa poważne. Oczywiście możesz mówić, że jestem idiotą albo Stalinem, nie mam nic przeciwko. Jednakże wypadałoby nie wypierać się własnych słów.

Ja oczywiście doceniam to, że się postarałeś i napisałeś coś- jak sam powiedziałeś- ambitniejszego z kilkoma dnami. I jakbyś poprzestał na napisaniu pracy i obronie zawartych w nim tez (albo nawet po prostu nie komentowałbyś uwag), to byłoby to poważniejsze, niż takie udawanie, że nie miałeś na myśli tego, co napisałeś i ja jestem idiotą (albo Stalinem), skoro nie zrozumiałem, jakie drugie dno mają poszczególne zdania.
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości