Ustalenie strategii realizacji celów
Ekscelencje.
Jak rozumiem, kluczową sprawą dla Sojuszu jest promocja. W niewielkim stopniu chodzi o promocję "wewnętrzną", czyli do innych mikronacji lub do osób, które w różnym stopniu były w mikronacje zaangażowane, ale odeszły i się wahają czy i dokąd wrócić. Chodzi nam o promocję "zewnętrzną", czyli do ludzi z "reala" mikronacji nie znających.
Z mojego własnego doświadczenia wiem, że do mediów "realowych" dotrzeć jest b. trudno. Jako, że przez lata pracowałem w "Rzeczpospolitej", zamieściłem tam chyba 5-7 tekstów o mikronacjach, tak w "papierze" jak i online, ale bez efektów - chyba "target" był nie ten co trzeba. Pamiętam dwie wielkie akcje Sarmacji - artykuł chyba w "CD Action", po którym przyszło kilkanaście osób, oraz tekst o tym że (ówczesny) Książe jest gejem, który wywołał sensjację w gejowskich mediach ("Gej władcą mikronacji"), ale przyniósł zerowy efekt - kilka osób się w Sarmacji pojawiło i natychmiast zniknęło.
Trzeba więc szukać innych dróg i innych możliwości. Oczywiście, nie rezygnując z prób dotarcia do większych i mniejszych gazet czy portali. Czyli, nie rezygnując z celów postawionych przez markiza Noqterna, proponuję dodatkowo określenie w terminie miesiąca konkretnych pomysłów na działania promocyjne.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości