06.01.2015, 08:49:27
(05.01.2015, 12:31:15)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Mówiłem już chyba w Angemont, że Bialenia zdobyła w swoim początkowym okresie kilku obywateli dzięki promocji na portalu historycznym. Osoby te zaklimatyzowały się i dzisiaj stanowią w dużej mierze fundament Republiki. Tak więc widać na podstawie reklamy wśród informatyków i historyków, że trzeba kierować ją do konkretnej grupy, dokładnie określonego odbiorcy.
Wydaje mi się, że to poprawna droga reklamy, my mamy zamiar dotrzeć do for o charakterze afrykańskim, bo chyba ten kierunek będzie dobry.
Ponadto proponujemy konwenty oczywiście dla tych, którzy mogą i mają czas.
Powiedzmy raz w roku na trzy dni zbierać się w innym mieście i robić coś w rodzaju jarmarków czy prezentacji plenerowych, wszystko zależy od inwencji i chęci. Można w tym czasie też rozdawać ulotki czy inne gadżety oraz reklamować się w miejscowej prasie.
Tylko takie konwenty mają raczej sens latem, kiedy można sobie "pobuszować" w plenerze.
Moim zdaniem promocja to nie tylko pisanie, bo ludziom trzeba to pokazać, dać "dotknąć", a może zaangażować ich w wyimaginowane scenki, coś na zasadzie "spektakl z udziałem publiczności". Zdaje mi się, że wbrew pozorom nie jest to wcale trudne, w moim mieście co sobota zbierają się ludzie na festynie, ot tak ogłaszanym w lokalnej prasie, zbierają się z ciekawości, można to wykorzystać.
(-)Meisande V Gvandoya
Malkia Kigeni Osen Mlikesh
Malkia Kigeni Osen Mlikesh