[Szczyt Wolnogradzki] Czy potrzebna jest druga OPM?
(08.01.2015, 16:04:11)Osama bin Ramzani link napisał(a): Obecnie nie jestem władny do podejmowania decyzji. Od tego jest Jego Sułtańska Mość Said al Falim. Bez urazy ale nie wiem czym jest Sojuszu Promocji i Rozwoju ani Układ Wolnogradzki. Federację Al Rajn bardziej interesuje współpraca w dziedzinie wojskowości, nauki, kultury i sportu. Ewentualnie pomoc graficzna. Spotkania polityczne przy kawusi i pierdzenie w stołek to nie dla nas.
Oczywiście rozumiem stanowisko Waszej Sułtańskiej Mości. Także jestem zdania, iż współpraca powinna mieć miejsce w konkretnych dziedzinach, chociażby tych, które wymienił WSM. Jednakże uważam, że od czasu do czasu warto coś ustalić, przecież rozmowy nasze nie dotyczą tylko polityki sensu stricte.
Układu Wolnogradzkiego nie ma, po prostu dla przykładu rzuciłem to hasło, jako ew. nazwę dla ewentualnego porozumienia podpisanego na Szczycie.
Sojusz Promocji i Rozwoju to organizacja międzynarodowa założona na szczycie w hasselandzkim Angemont, kilka miesięcy temu. Należy do niej Hasseland, Bialenia, Brodria i Azymutia, a do niedawna także Surmenia.
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości