Projekt ustawy o panstwach nieprzyjaznych.
(10.01.2015, 16:13:45)Krzysztof Razorblade link napisał(a): A po to by przyjąć zasadę ignorowania wrogich państw i nie zniżania się RB do poziomu np. takiej Sarmacji. Jeżeli siedzą tam obywatele RB będące osobami prywatnymi to pal pies... nic na to poradzić nie można. Natomiast należy zrobić wszystko, aby nie miało to znamion działania jako państwo, a każda osoba pełniąca w państwie funkcje publiczne może być w państwem kojarzona.

Nie odpowiadam za błędne interpretacje.

(10.01.2015, 16:13:45)Krzysztof Razorblade link napisał(a): I Ty w to wierzysz? Cały czas tworząc prawo RB świadomie lub nie wzorujemy się na zasadach tworzenia prawa w realu... zapisy są inne, specyficzne, dostosowane do warunków mikronacji i RB - ale zasady tworzenia prawa cały czas czerpiemy w reala.

I ja w to wierzę.

(10.01.2015, 16:13:45)Krzysztof Razorblade link napisał(a): To Twoja wersja... ja coraz bardziej zaczynam nabierać podejrzeń, że Wasi członkowie jednak mają jakieś konszachty z wrogimi RB państwami. Im bardziej oponuje przeciwko takim rozwiązaniom, które nakazywałyby dokonać wyboru pomiędzy pełnieniem funkcji publicznych w RB, a udzielaniem się we wrogich państwach.

Bo generalnie osoby, które takich kontrowersyjnych praktyk nie stosują... w zasadzie taki zapis prawny, ani ziębi, ani parzy. Co najmniej dziwne...

Tego się nie spodziewałem, że za stanie na straży wolności gwarantowanych mi przez konstytucję zostanę oskarżony o bycie sarmackim agentem.
(–) Kristian Arped

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości