Projekt ustawy o panstwach nieprzyjaznych.
(10.01.2015, 17:50:37)Zdzisław Marlena Pytkiewicz link napisał(a): Z całym szacunkiem, towarzyszu Razorblade, ale jako obywatel bez względu na jakiekolwiek stratuty czy regulaminy mam prawo do wypowiadania się w kwestiach, które mnie dotyczą lub wpływają na ograniczenie mojej swobody. Nikt nie ma prawa do odbierania mi wolności słowa, a tym bardziej towarzysz.
Również z całym szacunkiem - nie masz Towarzyszu takiego prawa wypowiedzi na sali Parlamentarnej - dopuszczenie przez Marszałka nastąpiło po fakcie czyli nie dotyczy wcześniejszego postu, który jak słusznie zauważył Maciej powinien trafić do kosza... no chyba, że Marszałek też ma gdzieś Regulamin Parlamentu.

Natomiast jak najbardziej masz prawo do komentowania poczynań Parlamentu oraz poszczególnych posłów poza Parlamentem - nawet specjalny temat do tego jest na "Placu Zielonym".

A tak na marginesie nikt nie usiłuje ograniczać wolności obywatelom - a tylko pohamować od czynnego udziału w krajach RB wrogich, osoby które zdecydowały się (przecież całkowicie dobrowolnie) na pełnienie ważnych funkcji w RB (przez co powinni być świadomi, że jednocześnie reprezentują to v-państwo). Nie mam nic do działań "zwyczajnych obywateli" RB. To ich sprawa i ich wolność wyboru... wyboru, który powinna tylko dokonać osoba chcąca pełnić funkcje publiczne w RB czyli wybrać czy działa w RB czy w kraju/krajach wrogich RB. Bo z chwilą przyjęcia na siebie pewnych obowiązków tak naprawdę przestaje być "osoba prywatną" i czy tego chce czy nie chce reprezentuje ten kraj. A więc w czasie pełnienia funkcji i tylko w czasie gdy je pełni powinna się powstrzymywać od działań na nieprzyjaznym RB terenie.

(10.01.2015, 17:55:05)Kristian Iversen link napisał(a): [justify]Wystarczająco pokazała, że chcecie przeprowadzić zamach na wolności obywatelskie oraz pozbyć się swoich przeciwników w parlamencie. Pokazała, iż absolutyzm jest waszym zamiarem.[/justify]
Nie pleć bzdur... bo akurat pomimo bycia z JB to w zasadzie prawie zawsze (nie pamiętam wszystkich wyborów oczywiście) miałeś moje poparcie i doskonale zdajesz sobie z tego sprawę - bo kogo jak kogo, ale akurat Ciebie traktuję bardzo poważnie i uważam Ciebie za osobę na poziomie (pomimo tego, że reprezentujesz RB Wink).

I nie mam zamiaru prowadzić do jakiegokolwiek pozbywania się Ciebie skądkolwiek w RB. Ba... nawet nie wiedziałem, że może chodzić o Twoją osobę... bo nigdy bym się tego po Tobie nie spodziewał, a osobiście nie bywam... w "podejrzanych" v-krajach to niby skąd mam wiedzieć (słyszałem tylko, że "niektórzy" taki proceder uprawiają).

Zamiarem moim nie było pozbywanie się nikogo stąd, a tylko spowodowanie by osoby pełniące funkcje publiczne się opamiętały i zaprzestały legitymizowania swoimi wypowiedziami państw wrogich RB - w najlepszym interesie RB.. Bo jak napisałem, dla mnie wypowiedzi w takich miejscach przez osoby pełniące funkcje w RB dodają powagi i znaczenia państwom "nieprzyjaznym" i ich obywatelom, a tego robić nie należy pełniąc funkcje w RB.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości