10.01.2015, 18:59:45
(10.01.2015, 18:43:24)Zdzisław Marlena Pytkiewicz link napisał(a): Mam jednak nadzieję, iż dla towarzyszki von Primisz ważniejsze od kretyńskiego prawa jest zdrowy rozsądek, i że kierując się zdrowym rozsądkiem nie przyłoży ręki do jakiejkolwiek cenzury.A ja mam nadzieję, że Marszałek Parlamentu nie uważa Regulaminu Parlamentu za "kretyńskie prawo"...
(10.01.2015, 18:43:24)Zdzisław Marlena Pytkiewicz link napisał(a): Cenzura, ograniczanie swobody wypowiedzi, pozbawianie obywateli podstawowych praw, w tym prawa do sprawowania urzędów jedynie na podstawie tego w jakiej mikronacji się udzielają, jaką opcję polityczne popierają... czy to nie jest takie... sarmackie?Nikt nie pozbawia prawa do sprawowania urzędów - a tylko chciałby wymóc na sprawujących funkcje tego typu, aby na czas sprawowania funkcji zawieszali aktywność w państwach wrogich (i tylko wrogich), państwu, w którym chcą sprawować urząd. Jest to całkowicie logiczne... i w zasadzie tego wymaga zwykła przyzwoitość - szkoda, że jak widać trzeba ją próbować (jak widać nieskutecznie) wymuszać.
A gdzie tu padło słowo na temat ograniczania czegokolwiek ze względu na "opcje polityczne"? To albo złośliwość albo nadinterpretacja. Powtarza po raz kolejny - chodzi tylko i wyłącznie o v-państwa będące jawnie nieprzyjaznymi czy wrogimi RB. To zostało powiedziane chyba wystarczająco czytelnie?
(10.01.2015, 18:50:17)Kristian Iversen link napisał(a): W wypowiedź dot. wulgaryzmów chyba chodziło o moją wypowiedź, więc sprostuję: idiota...Słowo "idiota" nie jest wulgaryzmem - może być co najwyżej słowem obraźliwym i to tylko wtedy gdy nie wynika z diagnozy lekarskiej. Natomiast akurat chodziło mi tutaj o używanie przez inne osoby słowa na "ch" - które wulgaryzmem zdecydowanie jest.
No cóż... bo zadziwiającym oporze przeciwko wprowadzeniu jakiś zasad przyzwoitości dla osób chcących pełnić funkcje publiczne w RB widać, że projekt nie na żadnych szans. Jednak przegłosować go trzeba bo tak przewiduje "kretyńskie prawo", a więc załatwmy to i po temacie.
PS.
(10.01.2015, 18:19:44)Krzysztof Razorblade link napisał(a): Poza tym, musimy zaogniać konflikt?Nie nie musimy i nie powinniśmy - dlatego "od zawsze" jestem zwolennikiem działania polegającego na całkowitym ignorowaniu tworu zwanego Sarmacją.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.