Odezwa do Narodu.
Cytat:Po pierwsze pragnę poznać Wasze zdanie na temat forum Carstwa. Czy jesteśmy już na tyle silni, by tworzyć własne forum? Czy chcemy w ogóle w obecnej chwili pełnej niezależności w tym wymiarze? Czy może warto poczekać, aż nastąpi kiedyś ogólne zjednoczenie obu Brodrii pod jedną flagą i na wspólnym forum?
Być może uznanie, że jestem w tej sprawie stronniczy, aczkolwiek sądzę, że Brodria jeszcze nie jest gotowa na samodzielne forum. Nie prezentuje jakiejś szczególnie dużej aktywności, a dzięki znajdowaniu się na forum bialeńskim nie jest zagrożona wielkim marazmem. I- przede wszystkim- jest stabilna. To niezwykle dużo, biorąc pod uwagę burzliwe losy Federacji.

Cytat:Po drugie. Zapytam wprost, kto byłby gotowy do działalności i tworzeniu naszych regionów, które uzyskaliśmy na podstawie Traktatu ze Związkiem Brodryjskim? Przypominam, że uzyskaliśmy całą Ostię oraz znaczną część Czuwacji ze wszystkimi istniejącymi już miastami w tym z jej stolicą - Iżniewskiem. Przydałoby nam się również stworzenie porządnej mapy Carstwa. Z tego co wiem Patryk (Mikołaj) mógłby się tym zająć..
Mógłbym się poudzielać trochę w regionach, ale z pewnością na chwilę obecną nie jestem w stanie wziąć sobie tego na barki w całości. Niemniej jednak, bardzo chętnie pomogę. Smile

Cytat:Trzecią sprawą jest  wskrzeszenie aktywności kulturalnej w Brodrii. A mianowicie chciałabym stworzyć prasę i telewizję. Tutaj oczywiście również potrzebuję Waszej pomocy. Więc proszę o sugestie.
Nie ukrywam, że bardzo chętnie pisałbym do jakiejś gazety. Redaktorem naczelnym nie chcę zostać, ale coś pisać bym mógł. Może warto stworzyć to na skalę całej Republiki, bowiem i tam niezbyt dobrze z gazetami. A i czytelników więcej byśmy mieli. Wink
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Odezwa do Narodu. - przez Aleksandra Dostojewska - 14.01.2015, 22:17:39

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości