11.02.2015, 17:54:41
Cytat:Ukochany Narodzie! Drodzy Obywatele!
Waszą decyzją zostałam powołana w dniu wczorajszym na zaszczytne stanowisko Prezydenta Republiki Bialeńskiej, za co serdecznie dziękuję. Jest to dla mnie tym większe wyróżnienie, gdyż jestem pierwszą kobietą w historii Republiki, która sprawuje ten urząd. Funkcja Prezydenta jest jednak dla mnie przede wszystkim służbą dla Narodu.Moje obowiązki będę starała się wypełniać rzetelnie i zawsze kierować się sprawiedliwością i Prawem, a dobro Narodu będzie dla mnie największym nakazem.
Zdaję sobie sprawę, że mój wybór, wybór Narodu nie przez wszystkich został przyjęty pozytywnie a wręcz przeciwnie wśród pewnych osób został zanegowany. Są to oczywiście wyjątki, aczkolwiek pusty dzwon jest najgłośniejszy. W obawie by ten dzwon nie był dzwonem żałobnym dla Bialenii postanowiłam zrezygnować ze sprawowania funkcji faktycznej głowy państwa w Carstwie Brodryjskim, gdzie wkrótce ustanowię regencję. Czynię to by zapobiec rozłamom w naszym bialeńskim społeczeństwie. Zwracam się zarazem do Wszystkich Obywateli o zachowanie spokoju i rozwagi, nie pozwolę by demokracja i wolność wyboru Narodu były w jakikolwiek sposób zachwiane.
Jedną z moich pierwszych powinności jest powołanie Rządu, co też wkrótce uczynię. W tej chwili jesteśmy w fazie końcowej kompletowania Gabinetu.
Na koniec chciałabym podziękować Wszystkim życzliwym i wspierającym mnie w ostatnim czasie. Szczególne podziękowania kieruję na ręce mojego poprzednika Pana Andrzeja Swarzewskiego oraz mojego kontrkandydata Pana Konstantego Jerzego Michalskiego.
Zaczynamy od dzisiaj wspólną walkę o dalszy rozwój Bialenii, w czym życzę powodzenia sobie i Wszystkim Obywatelom.
Niech żyje Bialenia!