06.12.2013, 21:39:54
Cytat:1. Powołanie wspólnoty państw rozwijających się. W skrócie WPR. Co do MOWW-u nie jestem przeciwny, lecz proponuje zacieśnić współprace w niej.Czy ma Pan jakieś typy co do państw, które mogłyby należeć do tej wspólnoty? Ja osobiście popieram powołanie jakiejś organizacji międzynarodowej, jednakże nie mam jeszcze wyrobionego zdania, co do tego, czy ma to być WPR, czy MOWW.
Cytat:2. Ustabilizowanie na stan średnich stosunków z Sarmatią.Jednakże czy na pewno inicjatywa ma pójść z naszej strony. Sarmacja jest krajem większym i starszym, więc może to oni powinni pierwsi wyciągnąć rękę? Jak wyciągną, to powinniśmy odpowiedzieć tym samym. Ale czy dobrą praktyką jest proszenie państwa silniejszego o normalizację stosunków?
Cytat:3. Nawiązanie współpracy z Dreamlandem i być może Austro-Węgrami, przynajmniej na poziomie ambasad.Jak najbardziej popieram. Jeśli państwa te będą zainteresowane współpracą, to jak najbardziej możemy w nią wejść. Nie są to raczej kandydaci do WPR/MOWW, ale z pewnością są to kandydaci na naszych przyjaciół.
Cytat:4. Ambasada w NUPIA, sojusz, może w przyszłości federacja.Popieram sojusznicze stosunki z NUPIA, jednakże jestem przeciwnikiem federacji. Będzie to strata dla obu państw.
Zakładając, że Bialenia to x, a NUPIA to y, nie wyjdzie tak, że Federacja=y+x. Będzie wiele strat procesu łączenia, a także spadek aktywności. Nauczony historią, jestem zwolennikiem bardzo bliskiego sojuszu, jednakże przeciwnikiem federacji.
N.N