Brodria do likwidacji!?
Ja myślę, że Carstwo powinno wykonać krok w jedną lub drugą stronę. Brodria już prawie 5 miesięcy znajduje się w pewnym rozkroku pomiędzy prawną suwerennością, a praktycznym uzależnieniem od strony administracyjnej od Bialenii. Obecnie strony na tym zyskały: Brodria zyskała stabilność i dobre warunki pod przemiany ustrojowe oraz ogarnięcie spraw wewnętrznych bez nacisków ze strony dawnych władz o skłonnościach kloningowo-autorytarnych. Bialenia zyskała bardzo sensownych ludzi, jak chociaż obecna Prezydent RB Aleksandra Dostojewska-Swarzewski i parlamentarzysta oraz lider czołowej partii Adam Aleksander Dostojewski von Vincis. Jednakże teraz nadszedł już czas, by wybrać. Ja widzę trzy główne opcje:
1) Całkowite uniezależnienie się od Bialenii, stworzenie swojego forum.
Plusy: Brodryjczycy będą mogli robić cokolwiek zechcą i jakkolwiek zechcą.
Minusy: Brodria ponownie będzie niestabilna, stanie się celem ataku klonów i może dostać się pod kontrolę tych, którzy kierowali nią przed listopadem. 5-miesięczna praca może pójść na marne.
2) Wejście w skład Republiki Bialeńskiej jako autonomia o dużych uprawnieniach.
Plusy: Utrzymanie stabilności i bezpieczeństwa, możliwość dalszej wymiany myśli i kultury z Bialeńczykami
Minusy: Koniec niezależnej polityki zagranicznej
3) Mieszanka opcji nr 1 i 2: Podpisanie z Bialenią umowy stowarzyszeniowej o wspólnym forum i oddaniu się pod opiekę techniczną. De facto potwierdzenie obecnego stanu.
Plusy i minusy analogiczne do tego, co mamy teraz.
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości