26.03.2015, 21:11:29
Polecam następnym razem przeczytać od deski do deski ustawę o tytułach szlacheckich przed zgłoszeniem aktu prawnego dotykającego tytułów. Połowa treści proponowanej ustawy wskazuje na to, że projekt ten pisany był "na czuja" w przypadku nawiązań do ustawy o tytułach. Na przykład - co z możliwością (już istniejącą, nie tak jak w momencie pisania ordynacji) zrzeknięcia się tytułu? Co z możliwym do posiadania drugim tytułem w kwestii naliczania wagi głosu (to nie jest oczywiste, a w razie kontrowersji skończy się kolejnym leżącym miesiącami w Sądzie wnioskiem o interpretację...)?
A to całe weto, jak widać, powinno zostać odrzucone, kiedy o tym mówiłem, gdzieś tak w okolicach pisania nowej Konstytucji... I jaki: "raz w miesiącu"? Przecież takie coś to zaprzeczenie samej idei weta.
Ogólnie tworzona jest tu instytucja, którą trzeba będzie potem albo gromić, albo obsadzać w kółko tą samą osobą. Chyba nawet wiem, kogo tam się wrzuci, jeżeli projekt przejdzie. :
A te głosy ważone to sobie stosujcie na uniwerku i innych instytucjach "jak-kto-chce", a nie przy wybieraniu osoby o takich jak proponowane kompetencjach w państwie.
A to całe weto, jak widać, powinno zostać odrzucone, kiedy o tym mówiłem, gdzieś tak w okolicach pisania nowej Konstytucji... I jaki: "raz w miesiącu"? Przecież takie coś to zaprzeczenie samej idei weta.
Ogólnie tworzona jest tu instytucja, którą trzeba będzie potem albo gromić, albo obsadzać w kółko tą samą osobą. Chyba nawet wiem, kogo tam się wrzuci, jeżeli projekt przejdzie. :

A te głosy ważone to sobie stosujcie na uniwerku i innych instytucjach "jak-kto-chce", a nie przy wybieraniu osoby o takich jak proponowane kompetencjach w państwie.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.