07.04.2015, 14:25:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.04.2015, 14:45:00 przez Jan Kaniewski.)
(07.04.2015, 12:05:53)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Witaj ponownie!![]()
Integraliści mogą podjąć teraz współpracę z monarchistami.Parlamentaryści nie są już jedyną opcją.
A to cóż za novum się stało? Czyżby ktoś dążył do monarchii w Bialenii?
Co do gospodarki to musiało się skończyć - zmęczenie materiału. Była po prostu niepraktyczna poprzez zbyt biurokratyczny charakter, formę zależności, co już na wstępie zniechęcało każdego kto chciałby wziąć w tym udział. Według mnie była też zbyt obok tego, co jest ważne. A już trzeba powiedzieć co na początku było, czyli spór o definicje, co jest gospodarką, pieniądzem itp. To ja w takim razie nie powiem, czy to będzie gospodarka tak jak ją definiują inni, czy może system mierzenia tego, co osiągamy. Bo według mnie w mikronacjach powinno to tak wyglądać, że nie jest to próba kopiowania tego co ma real, na się dostosowywania do naszej Bialenii, ale coś co jest odbiciem ogólnego naszego rozwoju. Wiadomo, że tutaj już to sławne "z głodu nie umrze" więc niech będzie pewna promocja aktywności w społeczeństwie.
Ja nie po to na początku naszego istnienia chciałem być ministrem gospodarki aby trwać dla trwania, ale aby być przydatnym. W konsekwencji następowała dalsza marginalizacja tego stanowiska i w końcu jego likwidacja. To tylko świadczyło o tym jak w ogóle mało ważna w naszym państwie stała się gospodarka, będąc już tylko barwną wydmuszką. Dzisiaj widzę, że Republika Bialeńska się zmieniła, dostrzeżono to co jest problemem i trwają poszukiwania rozwiązania.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
(-) Jan Kaniewski

Parlamentaryści nie są już jedyną opcją.