16.06.2015, 14:50:22
To odkryłem w Batawskiej ATV. Jest to tajna korespondencja Adama Dostojewskiego von Vincisa, Konstantego Jerzego Michalskiego i Sebastiana Aleksandra Kuceła:
Cytat:KJMChciałbym się dowiedzieć dlaczego Adam Dostojewski von Vincis napisał o "Ataku" na Batawię. Teraz można śmiało powiedzieć że Adam Dostojewski von Vincis stoi za rozpadem Korony.
Przepraszam za to WE że zacząłem rozmowę prywatnie, ale dodałem również JE MSZ RB Adama Aleksandra von Vincis-Dostojewskiego]
22:22
Adaś Dostojewski von Vincis
Witam serdecznie
Ja
Dzień dobry.
KJM
Więc czy WE byłaby zainteresowana takim nieformalnym sojuszem wymierzonym w Batawię?
22:23
Oczywiście nie jest to w żaden sposób oficjalna propozycja. (;
Ja
Owszem, byłbym zainteresowany.
KJM
Jej obecność denerwuje nas z wielu względów, m. in. jej ciągle przejmowania nowych lądów, kultura osobista obywateli i oparcie jej tożsamości na wrogości do RB
Wie WE, że do połączenia Batawii z Uhrainą nie dojdzie?
22:25
Ja
Tak.
I?
22:26
KJM
To jest ważne.
22:26
To z pewnością ułatwi sprawę naszego nieformalnego "ataku" na Batawię. Tak będzie słabsza niżeli w federacji z Uhrainą.
22:27
KJM
Walka z Grutinem i de la Łatką jest tak naprawdę niemożliwa
Natomiast państwo złożone z byłych obywateli II RP powinno samoczynnie się powoli rozpadać
22:30
Na razie trzeba demaskować ich niewiedzę np. odnośnie II Wojny światowej na Pollinie
22:30
Ja
Niech Ekscelencja kontynuuje.
22:32
KJM
Ich zdyskredytowanie nie będzie trudne. Każdy kojarzy Kitlera, a wystarczy go połączyć z Batawią
22:33
Ja
No... Zresztą większość obywateli nie prezentuje zbyt dużego poziomu kultury osobistej...
22:35
KJM
Zauważyliśmy to już.
22:39
Ja
Wiem, że prawdopodobnie zostaną umieszczeni na dreamlandzkich mapach Pollinu...
22:40
Skąd Ekscelencja ma takowe informacje?
22:49
KJM
Tak a propos, WE działał kiedyś w Federacji Brodyjskiej?
22:49
Ja
Nie
22:51
A dlaczego Ekscelencja pyta?
22:52
KJM
Wyróżnia się WE spośród Uhraińców i Batawczyków m, m. in. wiedzą.
22:55
Ja
W mikronacjach działam od niedawna, gdzieś tak od połowy grudnia.
22:58
Chce jeszcze Ekscelencja coś dodać?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;