Postulatów trochę
Na szybko się odniosę do postulatów, otóż większość dosyć logiczna. Uzyskują one moją aprobatę oprócz tych, o których się teraz wypowiem.
Postulat nr 9, utopijny. To sprawi, że ludzie będą i tak uzyskiwać inne obywatelstwa pod innymi danymi, co sprzyja kloningowi.
Instytucja ''stałego rezydenta'' byłaby zaś narzędziem dyskryminacji i budowania podziałów społecznych.
Szczególnie gwałciłoby to prawa Brodryjczyków, którzy dzisiaj zmuszeni są posiadać dwa obywatelstwa.

Postulat nr 11, stara sentencja głosi: ''władza deprawuje'', tym bardziej władza, która nie będzie musiała się liczyć ze zdaniem innych podmiotów. Tym bardziej, że większość ''starszych w stażu obywateli'' jest stronnicza i wyraźnie opowiada się przeciwko młodszym.

Postulat 14 godzi w Brodrię, która obecnie jest silnie związana z RB. Ponadto jest to dyskryminacja środowisk dążących do zmiany ustrou.

Postulat nr 17, w celu kontroli Nordaty i powstających tam państw jest właśnie w fazie tworzenia się projekt Cesarstwa Nordaty, uniwersalistycznej instytucji.

Postulat 30, absolutnie pozbawiony sensu, wymierzony we mnie, moją rodzinę i wszystkich Brodryjczyków.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Postulatów trochę - przez Kristian Arped - 17.06.2015, 14:29:53

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości