17.06.2015, 17:14:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.06.2015, 17:17:35 przez Jan Kaniewski.)
Na "ostatku" się odniosę. Punkt 25 ciekawy, ale czy nie uważacie, że Republika Bialeńska musi przekazywać prawo do decydowania o niej obywatelom nie tylko w wyborach, nie tylko przez ogólne konsultacje, ale wzmocnić rolę stowarzyszania się. Na przykład taki IRC można zaproponować do przekazania w ramach umowy publiczno - prywatnej do zarządu powstałemu lub powstałym stowarzyszeniom? Powiecie mi, że nie ma takowych. Ale mogą powstać w wyniku konkursu lub albo razem z promocją Republiki Bialeńskiej w mikroświcie, jak i poza nim. Sądzę, że nie powinniście obawiać się, że zaraz Was zjedzą. Oczywiście to wymaga zaufania, ale raczej myślę, że ze strony władz Republiki Bialeńskiej.
Co do tytułów szlacheckich to można by wydać ustawę, czy rozporządzenie o "podniesieniu narodu bialeńskiego jako całości do stanu szlacheckiego". Bycie obywatelem RB to już powinien być ten podstawowy tytuł szlachecki.
Co do tytułów szlacheckich to można by wydać ustawę, czy rozporządzenie o "podniesieniu narodu bialeńskiego jako całości do stanu szlacheckiego". Bycie obywatelem RB to już powinien być ten podstawowy tytuł szlachecki.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
(-) Jan Kaniewski