Obrady Komisji Edukacji Narodowej
[justify]No to pora, bym się zabrał do roboty. Myślę, że nasze prace powinny być jawne, coby obywatele byli pewni, że rząd nie próżnuje. Pierwszą rzeczą, jaką powinniśmy się zająć tutaj kolektywnie jest historia przedinternetowa. Proponuję podzielić ją na "epoki" następująco:
1. Początki – od utworzenia Republiki Bialeńskiej do rozwiązania Komitetu Założycielskiego,
2. Epoka Swarzewskiego – od rozpisania wyborów do Parlamentu Republiki Bialeńskiej I kadencji, wyboru przezeń Andrzeja Swarzewskiego na prezydenta, aż do jego przegranej w wyborach we wrześniu 2014 r.
3. Depresja poswarzystowska – nieaktywne prezydentury Martina von Primisza oraz Jana Kaniewskiego,
4. Odrodzenie – od ponownego objęcia przez Andrzeja Swarzewskiego prezydentury do przenosin na nowy hosting,
5. Epoka poprzenosinowa – od przenosin aż do teraz.
Zdaję sobie sprawę, że niektóre nazwy być może nie są zbyt trafne, więc jeżeli macie jakieś uwagi (a mam nadzieję, że macie) co do nazw, proszę pisać śmiało. Mam nadzieję natomiast, że ramy cezury czasowe przeze mnie nakreślone są odpowiednie. Zacznijmy więc od pierwszej epoki, od wypisania najważniejszych (nie można młodych truć wszystkimi szczególikami) weń wydarzeń w kolejności chronologicznej:
1. Powstanie Republiki Bialeńskiej – 15 listopada 2014 r.,
2. Nowa Ekonomia Mikronacyjna – 17 listopada 2014 r.,
3. Rozpoczęcie pisania Epopei – 26 listopada 2014 r.,
4. Rozwiązanie Komitetu Założycielskiego – 7 grudnia 2014 r.,
5. Ogłoszenie wyników wyborów do Parlamentu RB I kadencji – 9 grudnia 2014 r.
Zapraszam do dyskusji.[/justify]
(–) Kristian Arped
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Obrady Komisji Edukacji Narodowej - przez Kristian Arped - 01.07.2015, 15:05:32

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości