08.03.2014, 22:45:51
Le grande odkop, że tak pseudomądrze się wyrażę.
Czytając sobie raz jeszcze ten wątek, wykryłem trzy miejscowości z krótkim opisem "zaginione w akcji":
Kaya - 23092N 08031E (na styku autostrady i drogi lokalnej),
Poganowo - 23090N 08032E (na styku drogi krajowej i lokalnej),
Popów - 27106N 09034E (przesunięte - bo nie chcę mieszać Jahołdom, proponuję ulokowac nad Potokiem Świstaków).
I oprócz tego do zmiany będą:
Nazwy "Baronia Tomaszew" i "Baronia Lidzb" na "Hrabstwo".
Literówka - "Potok Melhizedeka" na "Potok Melchizedeka".
I nazwa półwyspu na północy - to był Półwysep Młot.
Czytając sobie raz jeszcze ten wątek, wykryłem trzy miejscowości z krótkim opisem "zaginione w akcji":
Cytat:Kaya (święty gaj, urodzajne ziemie zamieszkane przez tradycyjnych Bialeńczyków)- ta większa
Poganowo (mała wioska, aż do XV wieku pogańska- stąd nazwa)
Cytat:Gdzieś u źródeł Auterry u góry kwadratu E05 proponuję ulokować wieś o nazwie Popów, zamieszkałą wyłącznie przez mnichów-pustelników.Nie naciskam w żadnym razie na kolejną nową wersję mapy - to absolutnie nie jest priorytet. Niemniej, jak już będzie robiona, to dobrze byłoby te trzy miasta upchnąć. Proponowane współrzędne:
Kaya - 23092N 08031E (na styku autostrady i drogi lokalnej),
Poganowo - 23090N 08032E (na styku drogi krajowej i lokalnej),
Popów - 27106N 09034E (przesunięte - bo nie chcę mieszać Jahołdom, proponuję ulokowac nad Potokiem Świstaków).
I oprócz tego do zmiany będą:
Nazwy "Baronia Tomaszew" i "Baronia Lidzb" na "Hrabstwo".
Literówka - "Potok Melhizedeka" na "Potok Melchizedeka".
I nazwa półwyspu na północy - to był Półwysep Młot.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.