Odwołanie (2)
Szanowny Obywatelu,

Nie mogę się przychylić do tej prośby, bo byłoby to niezgodne z wolą opinii publicznej, która jest w większości usatysfakcjonowana wyrokiem wydanym przez bialeński wymiar sprawiedliwości. Wysoki Sąd obszernie napisał uzasadnienie wyroku i w mojej ocenie nie ma powodów, aby podważyć jego zdanie. Nie ulega najmniejszej wątpliwości, iż skazana wielokrotnie chciała poróżnić Carstwo Brodryjskie z Republiką Bialeńską, używając przy tym kuriozalnych argumentów. Dlatego nie mogę się przychylić do odwołania pozytywnie, bo nie ma wątpliwości co do słuszności wydanego wyroku. Od kampanii prezydenckiej Republika Bialeńska jest jednym wielkim placem boju, gdzie skazana wpierw przeprowadziła eksperyment obrażając szereg obywateli, potem w stosunku do mnie używała epitetów niskich lotów, a później weszła w konflikt z kolejnym szeregiem obywateli naszego kraju. Przy tym propagowała brodryjski nacjonalizm, który miał na celu odstosunkowanie Brodrii od Bialenii, co potwierdził już sąd. Nie możemy tolerować w kraju zachowań, które mają na celu wywoływanie zamieszek i wprowadzenie gęstej atmosfery na forum.

Za kilka tygodni kiedy już wszyscy ochłoniemy i przestawimy się na typowo wakacyjny tryb życia, skazana będzie mogła wystosować do mojej skromnej osoby pismo, gdzie przeprosi za swoje zachowanie i obieca, że już więcej się to niepowtórzony. Wtedy biorąc pod uwagę jej zasługi dla Bialenii oraz Brodrii, będę mógł wydać z czystym sumieniem akt łaski. Niestety na tę chwilę nie mogę nic zrobić i niech to będzie nauczką dla następnych osób, które będą chciały postąpić podobnie.

Pozdrawiam,
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin

Wiadomości w tym wątku
Odwołanie (2) - przez AndrzejSwarzewski - 05.07.2015, 17:05:48

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości