Ekspedycja "Złoty Świt" - Marslandia (kierunek Wyspa św. Ivana)
[Obrazek: 2dik6z4.png]

Kartografowie zaprezentowali jeszcze niedokończoną wersję mapy. Na naniesienie na mapę czekają jeszcze jaskinie oraz odnalezione ruiny na południu wyspy, które są badane przez archeologów. Przydatna byłaby pomoc w ich eksploracji, więc proszę się zgłaszać, bo każda para rąk jest na wagę złota. Pierwsza bialeńska osada została nazwana Bialenhaf z powodu funkcji jaką pełni. Każdego dnia na wyspę przybywają nowi osadnicy, którzy z różnych powodów opuszczają Bialenię i Anatolię. Zarząd BTK z kolei opracowuje plany ekspedycji na inne terytoria Marslandii. Ciekawe jest to, iż żeglarze donoszą o wyspach widmo, które podobno znajdują się gdzieś nad Marslandią. Nazywają je Marlandem, lecz historycy stwierdzili, że to dawne klindojskie ziemie Torendii. Znam świetnie te tereny i bywałem tam wielokrotnie podczas mojej działalności w Klindii. Myślałem że na tych terenach wydarzyła się katastrofa i zostały one zalane przez podniesienie się poziomu mórz. Jak widać nie jest to do końca prawda, a jako, że ciągnie wilka do lasu, to zostanie wysłana tam odpowiednia ekipa. - Mówił Markus Wettin, który kilka lat temu aktywnie uczestniczył w życiu Klindii.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości