Porozmawiajmy na poważnie, do Cara i do Wszystkich Rodaków.
Aleksandro!
To dobrze, że zeszliśmy z drogi rewolucji, walk i antagonizmów oraz możemy "po ludzku" porozmawiać. Fakt, zastój aktywności nastąpił w czasie moich rządów, jednak nie można obarczać winą za to tylko i wyłącznie mojego liberalnego sposobu rządzenia. Brodria stopniowo, acz konsekwentnie przeżywała wymianę obywateli. Nie wszyscy pamiętają imperialną przeszłość naszego kraju.
Ja sam byłbym w stanie być władcą - imperatorem. Rozszerzać granice Brodrii w tą i tamtą stronę. Nie jest to jednak możliwe, chociażby ze względów politycznych. Musimy więc swoją aktywność opierać na nieco innych wartościach. Wkrótce będzie mundial - jeżeli dobrze się przygotujemy i zaprezentujemy, być może pozyskamy nowych mieszkańców. Szansą dla nas jest także formująca się gospodarka. Zawsze można też pomyśleć o surowszych wymogach dot. uzyskania obywatelstwa, jego utraty wobec nieaktywności, wizytacjach majątków lennych itp (tak, wiem miałem na to rok ale człowiek uczy się na błędach). Możliwości jest wiele. Musimy tylko się zmobilizować.
Obywatele, pomożecie?
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości