11.02.2016, 23:01:14
(11.02.2016, 21:11:12)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Szkoda , że mnie nie zaproszono.Ależ wszyscy goście zagraniczni są mile widziani. Szczególnie Ci z Brodrii i Bialenii.
Tak więc za tydzień, liczę, że Wasza Carska Wysokość zaszczyci Nas swą obecnością.(11.02.2016, 21:36:18)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a): Niestety trwające wybory nie powinny napawać nas do dumy. Stanowisk jest dużo, kandydatów praktycznie zero. Dodam także, że frekwencja w wyborach na Lorda Protektora jest niewielka i raczej nie spodziewam się przełomu w tej kwestii. WKM, myślę, że w pewien sposób powinniśmy zmniejszyć ilość stanowisk możliwych do obsadzenia, np. poprzez likwidację niepotrzebnych urzędów. Jest to, moim zdaniem, niezbędne, aby Królestwo funkcjonowało jak najlepiej. Myślę również, że powinniśmy zastanowić się nad sensem przeprowadzania wyborów. Po co tracić czas na organizację, skoro nikt się nie zgłasza?
Wasza Królewska Wysokość,
Cieszę się, że się przybyłeś na kolację.
Jeśli chodzi o kwestię zbyt wielu stanowisk - należy zastanowić się, czy lepiej mieć mało stanowisk, a wszystkie "obstawione", czy raczej wiele nieobstawionych, z myślą o przyszłych mieszkańcach. Zapewne należy, tak jak w każdym wypadku znaleźć pewien złoty środek. Dziękuję za tą sugestię - Dwór Królewski na pewno rozważy tą kwestię i pomyśli nad redukcją zbędnych stanowisk.
Natomiast w sprawie wyborów mam inne zdanie niż Wasza Królewska Mość. Uważam, że wybory powinny odbywać się cały czas, tak aby nie wprowadzać stanu zawieszenia. Jeżeli jakiś kandydat się pojawi, będzie mógł w odpowiednich wystartować.
Jak smakuje Państwu kolacja? Ja muszę przyznać, że torcik bezowy jest niezwykły. Mhhhmm... ten zegiesański pieprz dodaje mu taką niespotykaną ostrość. Wybitne połączenie
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.