Luźne przemyślenia
Pan Prezydent Andrzej Swarzewski, przy całym szacunku, zachowuje się zgodnie z powiedzeniem o widzeniu źdźbła w oku bliźniego i nie widzeniu belki w swoim oku.
Hasseland czuje się związany z Bialenią, ale nie jest to związek bezwarunkowy i na 100% na zawsze. Aby był na zawsze, musi być wzajemnie korzystny. Muszą zyskiwać obie strony. Dla Hasselandu możliwość sprawowania wysokich urzędów bialeńskich przez Hasselandczyków nie jest korzyścią samą w sobie. Po prostu razem powinniśmy być silniejsi, wspierać się nawzajem, rozwijać się.
Tymczasem przypomnę ten "zabawny" happening, w którym pobrzmiewały ostre, antyhasselandzkie tony. Mam cytować? Niestety - niektórzy Bialeńczycy chcą naszej obecności w Bialenii, ale najchetniej widzieliby zanik Hasselandu, rozpłynięcie się go, przekształcenie w jakąś niby-prowincję bez znaczenia, tak, by Hasselandczycy przestali się zajmować Hasselandem, a skupili na Bialenii.
Ja jestem optymistą i uważam, że nieporozumienia bialeńsko-hasselandzkie można przezwyciężyć i budować Bialenię i Hasseland. Ale wymaga to zrozumienia ze strony Bialeńczyków, a nie bezustannej podejrzliwości, co też ci Hasselandczycy chcą niebezpiecznego zrobić.
W kwestii Aliego ibn Abi Taliba: co Pan Prezydent Swarzewski i ci, którzy Taliba wysunęli, zrobili, by on jednak zaczął cokolwiek robić? A w ogóle czemu go poparliście? Znacie go w realu? Wiecie kto to? Bo jednak wina za nieobecność Taliba spływa i na jego byłych zwolenników!
Potrzebna jest nam dalekosiężna wizja rozwoju Bialenii, łącznie z nowymi pomysłami na promocję. Nie wizja budowy strony i forum, tylko rozwoju państwa. Mikronacji. Ponadpartyjna. Być może trzeba się spotkac  w realu...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Luźne przemyślenia - przez AndrzejSwarzewski - 17.02.2016, 00:27:51

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości