Kuria prokonsularna
Wielmożny,

jako, bądź co bądź, Princeps Lahazydii, poczuwam się do odpowiedzialności, by rozwiać wszelkie wątpliwości. Primo, nie wydaje mi się, żeby brak działania jednej instytucji, zwłaszcza takiej, której zakres kompetencji ogranicza się do wyboru Princepsa raz na trzy miesiące, był powodem nieaktywności samorządu. Aktualnie każdy z mieszkańców może zabrać głos na obradach Conicullum Populis, zbierających się na rynku, choć póki co nikt nie skorzystał z tej możliwości. Może to dziwić, zwłaszcza, że na poprzednim forum była to względnie aktywna instytucja. Zachęcam przeto do zaangażowania się w obrady. Oczywiście za "niedziałanie" naszego regionu ponoszę odpowiedzialność ja osobiście. W ostatnich tygodniach, zwłaszcza po przeniesieniu się na nowe forum, moja aktywność była znikoma, zwłaszcza w Lahazydii. Tuszę, że na dniach ulegnie to zmianie.

Cytat:Czy ten organ w ogóle został utworzony?
Tak, został.

Cytat:Jaki jest jego aktualny skład?

Ja, Ametyst Farobudus, Herman Kolineusz-Michalski.

Cytat:Czy kuria prokonsularna nie powinna mieć własnego działu na forum z aktualnym składem i terminami upływu kadencji?

Nie widzę takie potrzeby. Co zaś się tyczy upływu jej kadencji, to nie jestem w stanie powiedzieć kiedy on upłynął (albo upłynie), tutaj trzeba by poszperać trochę po starym forum, o ile mamy doń jeszcze dostęp.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Kuria prokonsularna - przez Tomasz Anter - 18.02.2016, 23:25:11

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości