Powiadomienie o śmierci Manduraja Razuri
(20.02.2016, 16:43:55)Eddard Noqtern link napisał(a): A może w przepowiedni chodzi właśnie o... JKW Iwana? Wszystko by pasowało - Król Senior pochodzi przecież z Hasselandu, a obecnie mieszka w chłodnej Rosyji. No i ta wiadomość wszystko by potwierdzała... Hmmm... Teraz wydaje mi się, że na pewno chodzi o JKW.

Cóż, mówiąc nieskromnie - też mi się tak wydaje. Tylko stawia mnie to w sytuacji bez wyjścia, ponieważ zgodnie z listem i przepowiednią muszę objąć funkcję Manduraja. Pamiętam, że w czasach, kiedy byłem Królem Hasselandu, w wolnych chwilach starałem zapoznać się z tradycją razuryjczyków. W jednej z książek było napisane, że na górze Królowej Magdaleny znajduje się klasztor pradawnego razuryjskiego zakonu Shang. Być może tam poznam prawdę...

Ponadto należy dodać, że od momentu, kiedy zjawiłem się w Hasselandzie, wszystko jest jakby inne... Cały czas czuję się obserwowany, Razuryjczycy inaczej się na mnie patrzą... Nie wiem, jak to opisać...

Król Iwan czym prędzej wyruszył. Zgodnie z książkowymi informacjami nie próbował dostać się na szczyt dzięki wynalazkom techniki, zresztą i tak było to niemożliwe. U podnóża góry rozstał się ze swoją służbą i samotnie powędrował ścieżką wzwyż, przez Razuryjczyków nazywaną "Drogą Przeznaczenia". Wędrówka była długa i męcząca. Praktycznie cały czas szło się pod górę, od pewnego momentu warunki pogodowe znacznie się pogorszyły. Wiał przeraźliwie mroźny wiatr i padał śnieg. Na szczęście wszystko skończyło się pomyślnie. Szczyt góry uwieńczony był małym klasztorem, wyglądającym bardzo niepozornie.

Król-Senior jął wspinać się po pradawnych stopniach. Czuł, że już niedługo wszystko zostanie wyjaśnione. Kiedy dotarł do wrót klasztoru, ujrzał znajdujący się nad nimi razuryjski napis: "Trzy uderzenia określą twą przyszłość". Zastanowił się chwilę i trzy razy uderzył pięścią we wrota. Nastąpiła cisza, lecz po chwili została przerwana przez skrzypienie wielkich drzwi. Król Iwan przestąpił próg i zniknął w mrokach wnętrza. Wejście zostało zamknięte...
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości